Huuraanpassing 1 juli 2023

De jaarlijkse huuraanpassing geldt sinds 1 juli. De nieuwe huur gaven wij door aan de Belastingdienst. Maar het is slim om hier als huurder zelf ook op te letten. Lees meer in dit nieuwsbericht.

Controleer uw gegevens
Kijk op Mijn Toeslagen om uw gegevens na te kijken. Staat uw nieuwe huurbedrag er goed in? En klopt uw (verwachte) inkomen nog? Het is vervelend als u toeslag moet terug betalen.

Toeslag is een voorschot
Dat maakt een berekening moeilijk. Bijvoorbeeld: op hoeveel huurtoeslag u in 2023 recht hebt, wordt pas berekend als het jaar al voorbij is. En dan is de toeslag al uitgekeerd. Weet de Belastingdienst niet dat uw huur in 2023 is aangepast? Of ontvangt u meer inkomen? Dan kan het zijn dat u een deel van de huurtoeslag achteraf moet terugbetalen.

Vraag hulp
Veel mensen vinden belastingen en toeslagen moeilijk. Vind u dit ook? Vraag dan om hulp. Bijvoorbeeld bij vrienden, familie of buren. Of bij uw vakbond, ouderenbond, wijkcentrum, sociaal werker. Er staan veel vrijwilligers en professionals klaar om u te helpen. Of bel gratis naar de Belastingtelefoon via 0800 - 0543.