Ook huurders met blokaansluiting krijgen vergoeding energiekosten

Deelt u de aansluiting voor gas, warmte of elektriciteit met andere huurders in uw gebouw? Dan krijgt u in 2023 een vergoeding van de overheid voor de hoge energieprijzen. U krijgt dan hetzelfde voordeel als mensen met een eigen aansluiting.

Helaas zijn nog niet alle details van de regeling voor huurders met een blokaansluiting bekend. Hierdoor kunnen we nog niet zeker zeggen hoeveel vergoeding u krijgt en wanneer u dit krijgt. Als alle gegevens van de regeling bekend zijn, krijgt u bericht van ons. Wat u krijgt verschilt per situatie. Kijk hieronder wat voor u geldt.

Welke vergoeding krijgt u?

U woont in een woning met eigen toegang, keuken, douche en toilet (zelfstandige woning)

Gas of warmte

U krijgt waarschijnlijk een bedrag van € 1.100,00 voor heel 2023 voor warmte of gas. De tarieven zijn verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. We verhogen of verlagen de voorschotbedragen niet. De vergoeding verrekenen we met de afrekening over die periode.

Stroom

Als u geen eigen aansluiting heeft, dan krijgt u waarschijnlijk een bedrag van € 925,00 voor heel 2023. Door de stijgende kosten verhogen of verlagen we het voorschotbedrag niet. De vergoeding verrekenen we met de afrekening die u over 2023 ontvangt.

U woont op kamers of in een woongroep (onzelfstandige woning)

U ontvangt een lager bedrag. Dit komt omdat uw energieverbruik lager is dan bij een hele woning.

Gas of warmte

U krijgt waarschijnlijk een bedrag van € 330,00 voor heel 2023 voor warmte of gas. De tarieven zijn verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. We verhogen of verlagen daarom de voorschotbedragen niet. De vergoeding verrekenen we met de afrekening over die periode.

Stroom

Als u geen eigen aansluiting heeft, krijgt u waarschijnlijk een bedrag van € 227,50 voor heel 2023. Door de stijgende kosten verhogen of verlagen we het voorschotbedrag niet. De vergoeding verrekenen we met uw afrekening over 2023.

Bent u na het lezen van dit bericht benieuwd of uw woning een blokaansluiting heeft? Klik dan hier.