Project Vierzinnen opgeleverd aan bewoners

In Scherpenzeel deelde Woonstede de laatste sleutel aan de nieuwe bewoner van Vierzinnen uit. Nieuwe bewoners zijn druk aan het klussen in hun nieuwe huis en verhuizen binnenkort. Ook het groen rondom het gebouw is aangeplant. Daarmee rondt Woonstede de herontwikkeling aan de Vierzinnen/Nieuwstraat af.

Herontwikkeling
Vroeger stonden er 10 eengezinswoningen op deze plek aan de Vierzinnen/Nieuwstraat. De woningen werden in 1957 gebouwd en waren vanaf 1996 van Woonstede. Uit onderzoek bleek dat de huizen aan het einde van hun levensduur waren. De huizen slopen en een nieuw gebouw neerzetten was de beste oplossing.

Sociaal Plan

Samen met de bewonerscommissie van de Vierzinnen/Nieuwstraat maakte Woonstede een sociaal plan. Hierin staan de rechten en plichten van bewoners én van Woonstede. In december 2020 ondertekenden de partijen het plan. De laatste bewoner vond in 2022 een nieuw huis. Toen het bestemmingsplan werd goedgekeurd startte de bouw in april 2023.

Omgevingsdialoog
Samen met verschillende partijen, zoals de gemeente, toenmalige bewoners en omwonenden, keek Woonstede naar de invulling van het bestemmingsplan. Het resultaat zie je aan het gebouw dat er nu staat:  drie woonlagen, die de vorm van een normaal huis hebben. Ook staan er bomen van 9 meter hoog om inkijk bij buurtbewoners te voorkomen.

Dubbel gevoel

Marco de Wilde, directeur-bestuurder van Woonstede: “Voor bewoners is herontwikkeling erg ingrijpend. Je neemt afscheid van je vertrouwde huis omdat het gesloopt wordt. Gelukkig vonden alle bewoners weer een nieuw vertrouwd (t)huis. Dit project was een mooie kans voor Scherpenzeel. Er zijn nu nieuwe bewoners van 24 appartementen die van deze huizen hun thuis gaan maken. Het eindresultaat is prachtig!” Zo denken inwoners van Scherpenzeel er zelf ook over, want meer dan de helft van de nieuwe bewoners komt hier vandaan.

Izaäk van Ekeren, wethouder in Scherpenzeel: “We zijn erg tevreden met het appartementencomplex. Het toont mooi in de omgeving. En biedt aan veel mensen een moderne en toekomstbestendige woonruimte. Ook is het goed om te zien dat er een mix van bewoners is, van jonger tot ouder. We wensen iedereen veel woongenot toe op deze mooie locatie.”