Struikroven Wethoudersbuurt groot succes

Afgelopen zaterdag struik roofden meer dan 300 inwoners van Ede en omstreken groen uit de voor- en achtertuinen van de huizen die gesloopt gaan worden in de Wethoudersbuurt. Woonstede heeft Stichting Struikroven ingeschakeld om ervoor te zorgen dat het groen, dat anders verloren zou gaan tijdens de sloop, een tweede kans krijgt.

Succesvolle dag
Marco de Wilde, directeur-bestuurder van Woonstede, gaf het startsein voor het Struikroven. Samen met oud bewoonster Ivonne Breedijk groef hij de eerste plant uit. Deze krijgt een mooi plekje in een nieuwe tuin. Daarna was het de beurt aan alle inwoners die stonden te popelen om met hun emmer en schep te gaan Struikroven. Tegen 14:00 uur was er ontzettend veel groen geroofd en kon er worden teruggekeken op een succesvolle dag.

Wethoudersbuurt vernieuwd
De komende jaren bouwt Woonstede zo’n 200 woningen terug in de Wethoudersbuurt. In IJssel de Schepperlaan, Thomaslaan en Van Voorthuizenlaan komen toekomstbestendige huurwoningen en daarom worden de 97 huizen die hier nu staan gesloopt. Maar in de tuinen van deze huizen stonden mooie planten, struiken en bloemen die afgelopen zaterdag nog uitgegraven kon worden. Want elk jaar gaan er in Nederland honderden voetbalvelden aan bestaande planten en struiken verloren, omdat er gesloopt of gerenoveerd wordt in woonwijken. En dat is zonde!

Iedereen die planten of struiken kon gebruiken was welkom bij het struikroven, want groen in de tuin of op het balkon is fijn voor vogels, vlinders, bijen én voor de mensen zelf.

Struikroven
Meer weten over Struikroven? Op www.struikroven.nl staat alle informatie.

Foto's mede mogelijk gemaakt door Johan Kloosterboer.