Ik wil graag zonnepanelen plaatsen. Kan dat?
Algemeen
Nee, u kunt helaas zelf geen zonnepanelen laten plaatsen. Dit heeft te maken met de brandveiligheid van uw woning.
De goedkoopste energie is de energie die u niet verbruikt. Om uw woonkosten laag te houden, is het slim om zuinig om te gaan met energie. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om zelf energie te besparen. Meer informatie vindt u hieronder.
Veel huurders gebruiken gas om hun huis te verwarmen. En dat is op dit moment de duurste energie. Door op gas te besparen, wordt uw energierekening lager.
Alle apparaten verbruiken stroom. En stroom is duur. U bespaart veel stroom als u de wasmachine, droger en afwasmachine op de eco-stand zet. Door op stroom te besparen, wordt uw energierekening lager.
Nee, u kunt helaas zelf geen zonnepanelen laten plaatsen. Dit heeft te maken met de brandveiligheid van uw woning.
Vraag dit bij ons aan. Dat kunt u online aan ons doorgeven. Lukt dit niet? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder.
Betaalt u stookkosten aan Woonstede?
Dan blijft u altijd de vaste kosten voor de collectieve verwarming betalen. Ook als u ervoor kiest om uw woning elektrisch te verwarmen.
Ja, dit kunt u aan ons vragen. We maken een opdracht voor een bedrijf. Dit bedrijf komt bij u de Perilex aansluiting maken. De gasaansluiting wordt weggehaald. Dit kost u niets.
We maken standaard een 2-fasen aansluiting. Dit betekent dat u een kookplaat met een vermogen tot 7400 Watt kunt aansluiten. U kunt deze aansluiting herkennen aan een horizontaal middenstukje in het stopcontact. Houdt u rekening met een wachttijd van maximaal vier maanden.
Kopen en plaatsen van een kookplaat
Het kopen en het plaatsen van de kookplaat doet u zelf. Laat u bij het kopen van de kookplaat goed adviseren. Houdt rekening met een 2-fasenaansluiting van 16 ampère. Let erop dat u de kookplaat op een vlak oppervlak plaatst en dat de kookplaat waterpas staat.
Wilt u elektrisch gaan koken?
Dat kunt u online aan ons doorgeven. Lukt dit niet? Neem contact met ons op. We helpen u graag verder.
De overheid verplicht Woonstede om het totale bezit aan huurwoningen gemiddeld te laten voldoen aan een bepaalde Energie-Index. Woonstede kiest zelf de woningen uit, waar begonnen wordt met het nemen van energie besparende maatregelen.
We maken jaarlijks een planning voor het onderhoud. We kijken hoe de woning eraan toe is, welk onderhoud wij willen plegen en welk onderhoud wij moeten doen. Het verduurzamen van woningen nemen we hierin mee.
Dat ligt aan uw energieverbruik. Meestal gaat een energierekening omlaag als er zonnepanelen liggen. Maar als u meer verbruikt, kan de rekening hoger worden.
U blijft aangesloten op het elektriciteitsnetwerk. Ook houdt u het contract met uw energieleverancier. Daardoor blijven op de rekening de vaste kosten, de netwerkkosten en het vastrecht staan. Van de overheid krijgt u een heffingskorting. Die staat ook op de rekening.
Nee, de heffingskorting van de overheid krijgt u apart. De vergoeding van de overheid wordt verrekend op de afrekening van uw elektra.
Woont u in de gemeente Ede?
Dan kunt u hier kijken of u recht hebt op meer vergoeding.
Woont u in de gemeente Scherpenzeel?
Dan krijgt u van uw gemeente automatisch een bericht als u recht heeft op een extra vergoeding.
We snappen dat een verhoging van de energiekosten kan leiden tot financiële zorgen. Maakt u zich zorgen? Neem contact op met Woonstede.
Tips om uw woning koel te houden
Hieronder leest u een aantal tips:
In uw nieuwe woning maken we standaard een 2-fasen aansluiting. Dit betekent dat u een kookplaat met een vermogen tot 7400 Watt kunt aansluiten. U kunt deze aansluiting herkennen aan een horizontaal middenstukje in het stopcontact.
Kopen en plaatsen van een kookplaat
Het kopen en het plaatsen van de kookplaat doet u zelf. Laat u bij het kopen van de kookplaat goed adviseren. Houdt rekening met een 2-fasenaansluiting van 16 ampère. Let erop dat u de kookplaat op een vlak oppervlak plaatst en dat de kookplaat waterpas staat.
Ja. Vraag de gratis energiebox aan bij de gemeente Ede. Die bestaat uit een doos met energiebesparende producten, een adviesgesprek met een energiecoach en een adviesrapport.
Met de producten en tips kunt u direct aan de slag om uw energieverbruik te verlagen. Zo kunt u jaarlijks gemiddeld €130,00 op uw energierekening besparen. De Energiebox wordt betaald door de gemeente Ede. Er wordt geen reclame gemaakt en er wordt niets verkocht. U krijgt alleen advies en besparingstips.
Interesse?
Hier vraagt u de energiebox aan.
Wilt u weten of u verder kunt besparen?
En of u krijgt waar u recht op heeft? Bekijk hier de mogelijkheden. Komt u er niet uit? Of wilt u meer informatie? Neem contact op met Woonstede. We plannen direct een afspraak met u en onze medewerker Lisette Bonk.
Nee, dit mag niet. Liander brengt hiervoor elk jaar kosten in rekening. Als u gaat verhuizen, dan krijgt de nieuwe huurder van uw woning deze rekening. Dat willen we niet.