Feestelijke opening van tuinwijk Soma

Vrijdag 17 juni was het zover, de officiële opening van tuinwijk Soma. Jaren is er aan de wijk gebouwd en de eerste bewoners kregen al een tijd geleden de sleutels van hun woning. De nieuwe wijk in Ede, genaamd de Maander, is nu bijna klaar. De wijk is vernoemd naar buurschap Manen, dat vroeger een zelfstandige buurt was in Ede. Samen met bewoners, omwonenden, collega’s en externe partijen werd de opening afgelopen vrijdag gevierd.

Een wijk met veel aandacht voor groen
Tuinwijk Soma is gebouwd op voormalig Somaterrein. Jarenlang stond hier het Soma-college, een school waar machinisten werden opgeleid en waar zij konden oefenen met grote machines. De wijk is opgezet met veel aandacht voor groen, speelgelegenheid voor kinderen en aansluiting op de omgeving. In totaal kent de wijk 118 woningen die allemaal volledig aardgasloos zijn en zijn aangesloten op het warmtenet van Ede.

Een kleurrijk basketbalveld
De wijk werd officieel geopend door Koen Stephan (Soma College), Hans Peter van Leeuwen (Woonstede), Ralf Dressel (Bebouw Midreth B.V.) en Peter de Pater (gemeente Ede). Het was een middag vol feestelijke activiteiten, foodtrucks, toelichtingen op het project en als hoogtepunt de onthulling van een prachtig street art kunstwerk op de muur bij het basketbalveld.