Helden uit de wijk ontvangen een Woonstede lintje

Iedereen kan bijdragen aan prettige buurten en wijken. Maar de mensen die het ook daadwerkelijk doen, zijn de echte helden. Woonstede bestaat dit jaar 75 jaar en zette daarom op dinsdag 27 juni deze kanjers in het zonnetje met een Woonstede lintje.

“De afgelopen tijd hebben we inwoners van de gemeenten Ede en Scherpenzeel opgeroepen om hun held voor te dragen. Iemand die veel voor een huurder of huurders van Woonstede doet. Bijvoorbeeld iemand die vrijwilligerswerk doet, hulp biedt of activiteiten organiseert voor de wijk/buurt of woongebouw.” vertelt Marco de Wilde, directeur-bestuurder van Woonstede. “Er kwamen veel aanmeldingen binnen. Zowel Ede als Scherpenzeel kent veel helden. En daar zijn we erg blij mee. Met het Woonstede lintje willen wij hen de waardering geven die zij verdienen.”

De uitreiking van de lintjes vond plaats bij Cultura in Ede. In totaal ontvingen 21 mensen een Woonstede lintje, oorkonde en een mooie bos bloemen. Monique Oolders Meijer is één van de helden. Zij werd genomineerd door alle bewoners van de Zuiderkroon, omdat zij al jaren gezellige middagen organiseert voor de bewoners. Ook helpt ze bewoners met bijvoorbeeld computerproblemen. Monique is blij met de blijk van waardering: “Ik vind het heel bijzonder dat alle bewoners mij genomineerd hebben. Het voelt als de kroon op mijn werk. Het allerbelangrijkste voor mij is de reactie van de bewoners, de blijdschap en emotie. Dat doet mij heel veel.”

Bekijk de foto's