Zomerkampen Stichting VakantieKind

De zomervakantie start bijna! Veel kinderen kijken daar erg naar uit. Geen school, zonder jas naar buiten, ijsjes eten, spelen, en … op vakantie! Terug in de klas horen ze de wildste verhalen van verre vliegvakanties of een vakantie in Nederland. Grote avonturen op de camping of in een vakantiehuis. Maar er is niet altijd geld om met het gezin op vakantie te gaan. Sommige van onze huurders weten daar helaas alles van. Gelukkig bestaan er organisaties zoals Stichting VakantieKind. Zij organiseren al ruim 25 jaar zomerkampen zodat de kinderen én jongeren van deze gezinnen wel op vakantie kunnen gaan!

We hebben samen met Stichting VakantieKind een paar plekken gereserveerd voor de kinderen en jongeren van onze huurders. Hieronder leest u meer informatie over Stichting VakantieKind.

Meer informatie over VakantieKind

Er zijn verschillende leeftijdsgroepen:

  • KinderDorp – Slapen in houten huisjes, de hele dag buiten zijn, toffe spellen spelen en de kookleiding zorgt voor lekker eten. ’s Avonds voor het slapen gaan even douchen, nog even keten in je slaaphuisje. Op KinderDorp is het altijd gezellig! - maximaal 28 kinderen van 7 tm 11 jaar en 12 begeleiders.

  • TienerWoud – Slapen in grote Safari-tenten, lekker rennen in het bos en heerlijk met elkaar voetballen. Een keer de kookleiding helpen met het koken van het avondeten en voor het naar bed gaan nog even genieten van het kampvuur. Op TienerWoud gebeurt dat allemaal. - maximaal 25 tieners van 11 tm 14 jaar en 8 begeleiders.

  • JeugdCamping – Heerlijk kamperen, per dag een paar activiteiten maar ook genoeg tijd om te chillen en te kletsen met je kampgenoten. Wel even nadenken wat je ’s avonds gaat koken, dat doe je op JeugdCamping namelijk zelf! - maximaal 20 jongeren van 14 tm 16 jaar en 4 begeleiders.

  • JongerenHike – ben jij graag actief en ga je een uitdaging als 15 km wandelen niet uit de weg? Houd je van avontuur, ’s ochtends niet weten waar je ’s avonds je tent op zet? Dan is de JongerenHike iets voor jou! – maximaal 16 jongeren van 14 tm 17 jaar en 4 begeleiders.

Iedere week wordt begeleid door, deels ervaren, vrijwilligers. Iedere begeleider volgt voor de week een aantal trainingen, levert een VOG in en ondertekent het vrijwilligerscontract. Met elkaar hebben we duidelijke afspraken hoe we werken en wat we belangrijk vinden.
VakantieKind heeft het Keurmerk KinderVakanties. Dat zegt dat ze voldoen aan strenge eisen om deze zomerkampen te mogen organiseren.

Kosten en vervoer

De eigen bijdrage voor de vakantie is € 5,00 en een paar euro zakgeld. Vervoer naar het kampterrein en weer ophalen regelt u zelf. KinderDorp, TienerWoud en JeugdCamping zijn in Vierhouten. De JongerenHike start en eindigt op station Amersfoort.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie is te vinden op www.vakantiekind.nl en aanmelden kan via info@vakantiekind.nl. Vermeldt hierbij dat u een huurder van Woonstede bent. Is de eigen bijdrage, het zakgeld of vervoer regelen een probleem? Laat dit bij de aanmelding weten. Dan zoeken we naar een oplossing!

Let op: bij sommige weken staat 'vol' op de website. Neem in dat geval contact op met VakantieKind. Voor Woonstede zijn extra plaatsen beschikbaar!