Plannen nieuwe Wethoudersbuurt naar volgende fase

De startnotitie voor de herstructurering Wethoudersbuurt werd eerder deze maand met grote meerderheid aangenomen door de gemeenteraad. Woensdag 30 november 2022 ondertekenden onder andere Wethouder Peter de Pater en Marco de Wilde, directeur-bestuurder van Woonstede officieel de startnotitie. Met de ondertekening kunnen Woonstede, de gemeente Ede en bewoners verder met de plannen om de nieuwe Wethoudersbuurt in te richten.

Niet alleen de stenen tellen
Woonstede sloopt 97 woningen in de Wethoudersbuurt. Maar er worden ongeveer 200 woningen teruggebouwd. De nieuwe Wethoudersbuurt wordt een mix van eengezinswoningen, seniorenwoningen en appartementen. Directeur-bestuurder Marco de Wilde vertelt: “We krijgen nu de kans om de Wethoudersbuurt opnieuw vorm te geven. We bouwen niet alleen mooie, duurzame en betaalbare huizen, maar hebben ook de kans om speeltuin Klauterlust beter tot zijn recht te laten komen. Het gaat ons niet alleen om de huizen, maar juist om de hele wijk. We doen ons uiterste best om ook van de nieuwe Wethoudersbuurt een fijne en veilige wijk te maken waarin onze huurders zich helemaal thuis voelen.”

Behouden cultuurhistorisch karakter
Wethouder Peter de Pater vult aan: “De Wethoudersbuurt ziet er over een paar jaar heel anders uit. Er komen meer betaalbare woningen die allemaal energiezuinig zijn. In het ontwerp van de buurt en de huizen houden we zoveel mogelijk rekening met het bijzondere cultuurhistorische karakter. Ede gaat erop vooruit.”

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de herstructurering van de Wethoudersbuurt? Houd dan deze pagina in de gaten.

Op de foto van links naar rechts:
Herbert Bosch, SamenThuis
Marco de Wilde, Directeur-bestuurder Woonstede
Peter de Pater, Wethouder
Dirk Jan van den Brink, Bouwbedrijf Kreeft