Verhuiscoach voor Gelderse senioren (55+)

Denkt u wel eens na over verhuizen naar een woning die beter bij uw woonwensen en toekomst past? Maar is er iets wat u tegenhoudt om te verhuizen? De verhuiscoach van de Provincie Gelderland kan misschien een uitkomst bieden.

Verhuiscoach

De verhuiscoach helpt 55-plussers die willen verhuizen naar een woning die beter bij hun woonwensen past. De verhuiscoach denkt met u mee over uw huidige woonsituatie en toekomstige woonwensen. Bijvoorbeeld kleiner, gelijkvloers of dichter bij voorzieningen wonen. De verhuiscoach geeft u advies en ondersteuning op maat. Let op: een verhuiscoach heeft geen invloed op het beschikbare woningaanbod.

Voorwaarden

De verhuiscoach is bedoeld voor huurders van een sociale huurwoning in de provincie Gelderland die nog niet verhuisd zijn. De woning is minimaal 65m2 groot en heeft minstens drie slaapkamers. Daarnaast moet tenminste één iemand van het huishouden ouder zijn dan 55 jaar. Ook aan de nieuwe woning zijn voorwaarden verbonden. Zo heeft deze woning maximaal twee slaapkamers.

Verhuisvergoeding

Daarnaast is er een verhuisvergoeding beschikbaar voor huurders die met steun van de verhuiscoach doorstromen van een sociale huurwoning naar een beter passende huurwoning. Het gaat dan om een eenmalige vergoeding van € 2.000 als tegemoetkoming in de verhuiskosten. De verhuisvergoeding kan alleen worden aangevraagd vóórdat u gaat verhuizen.

Meer informatie over de verhuiscoach

Op de website van Provincie Gelderland leest u meer informatie over de verhuiscoach.